5 arrestaties na gewelddadige woningoverval, politie zoekt getuigen

Een getuige belde zaterdagavond 28 maart rond 21:45 uur de politie omdat bewoners van een woning aan de Rijnsburgerweg in Rijnsburg door een groep mannen gewelddadig waren overvallen. Een 35-jarige man liep door het geweld verwondingen op en is voor behandeling naar het ziekenhuis vervoerd. Vijf mannen en een vrouw, een 33 en 26-jarige uit Hillegom, een 28-jarige uit Lisse, een 33-jarige uit Oegstgeest, een 24-jarige zonder vast woonplaats en een 24-jarige vrouw, zijn aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij de overval. De politie onderzoekt de zaak.

Een getuige vertelde agenten dat het om een groep van vier tot zes overvallers ging, die allen gezichtsbedekking droegen. Na de overval ging de groep er met buit vandoor in een grijze BMW. Later in de nacht hielden agenten in Noordwijk bij een geparkeerde grijze BMW drie verdachten aan. Vervolgens hielden agenten in een woning aan de Van Limburg Stirumstraat nog eens drie verdachten aan. De zes zitten nog vast en worden gehoord. In de woning in Noordwijk vonden agenten verdovende middelen en vuurwapens. Deze goederen zijn in beslag genomen.

Het slachtoffer werd door de groep geslagen met een voorwerp en liep daardoor verwondingen op. Hij doet aangifte van de gewelddadige overval. De politie zoekt getuigen die iets verdachts hebben gezien of gehoord tussen 21.30 en 22.00 uur in de omgeving van de Rijnsburgerweg. Ook is de politie op zoek naar bewakingsbeelden uit de omgeving. Getuigen kunnen zich melden via 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem.