'Arme mensen zijn immuun voor coronavirus'

Waar in Nederland de intensive care units vol liggen met voornamelijk dikke COVID-19-patiënten, liggen in Mexico voornamelijk rijke mensen in het ziekenhuis.

In Mexico zijn driekwart van de bevestigde COVID-19-patiënten rijke zakenmensen die voornamelijk zakenreizen maken. De armen maken geen internationale zakenreizen, zo speculeert Miguel Barbosa. Mexico identificeerde de eerste patiënt op 27 februari en heeft inmiddels meer dan zevenhonderd bevestigde geïnfecteerden.

Lees ook: '80 procent van de coronapatiënten op de IC is te zwaar'

"De meerderheid zijn rijke mensen. Als je rijk bent, dan heb je een verhoogd risico. Als je arm bent, nee", aldus een briljante medische conclusie door de gouverneur die misschien iets teveel met narco-vriendjes feest gevierd heeft.

Barbosa verstevigde zijn standpunt door te zeggen dat de armen, door een verslechterde hygiënische leefomgeving, een versterkt immuunsysteem hebben ontwikkeld. Er is echter totaal geen wetenschappelijke ondersteuning voor zijn standpunten.

Voor het overgrote gedeelte van de geïnfecteerden resulteert een infectie met corona in slechts milde griepsymptomen als koorts en overmatig hoesten. Vooral ouderen en zieken blijken door de infectie longontstekingen te ontwikkelen of zelfs te sterven aan de gevolgen van COVID-19.

Lees hier alle FOK!-artikelen over de voortdurende coronacrisis of praat mee op het FOK!-coronaforum.