Man bespuugt en bedreigt supermarktbeveiligster met corona

De politie hield vrijdagavond een 36-jarige man uit Tilburg aan omdat hij een beveiligster van een supermarkt aan de Umberstraat meerdere malen probeerde te bespugen. Dit allemaal terwijl hij het woord Corona luidkeels bleef herhalen.

De Tilburger liep  vrijdag 27 maart rond 19:45 uur al met onnodig agressief gedrag een supermarkt aan de Umberstraat binnen. Het agressieve gedrag viel omstanders op omdat hij onnodig tegen de winkelwagens aanschopt.

Toen de man bij de kassa stond, werd zijn agressieve gedrag erger. Hij ging met zijn lichaam richting de kassamedewerker en nam een dreigende houding aan. De beveiligster van de winkel sprak hem aan op zijn gedrag. Hier was hij echter niet van gediend. Hij schreeuwde meerdere malen Corona en rochelde richting de beveiligster. Deze kon net op tijd voorkomen dat het spuug haar lichaam raakte.

Buiten stapte de man op een scooter en reed volgens getuigen met roekeloos gedrag weg. Rakelings langs de beveiligster die in de deuropening stond  Op dat moment spuugde hij opnieuw in haar richting. Ditmaal wist  ze zijn spuug volledig te ontwijken. Omdat de man geen onbekende van de politie was, kon de politie hem niet veel later thuis aanhouden. Hij zit vast en wordt verhoord.