Werknemers gezocht voor Zeeuwse voedselsector

Door het Corona virus is er een tekort aan arbeidskrachten voor de land- en tuinbouw. Zeeuwen die de handen uit de mouwen willen steken kunnen zich direct aanmelden om aan de slag te gaan.

Voeding is van levensbelang. In de agrarische sector zijn veel arbeidskrachten nodig op allerlei momenten in het jaar bij planten en zaaien, verzorgen, oogsten en sorteren, logistiek en nog veel meer.

Joris Baecke, ZLTO bestuurder Zeeland: “Het Coronavirus belemmert momenteel de continuïteit van de primaire voedselproductie. Dat is zorgwekkend. Daarom is er extra vraag naar personeel en doen wij deze oproep aan geïnteresseerden om zich te melden voor een baan in de land- of tuinbouw. Gespecialiseerde (uitzend)bureaus zoeken met een potentiele werknemer naar de geschikte match tussen zijn of haar wensen en een bedrijf. Gezond en veilig werken staat natuurlijk op eerste plaats."

Vraag en aanbod
Gedeputeerde Jo-Annes de Bat: ‘We constateren dat vraag en aanbod van arbeid allerlei nieuwe bewegingen kent. Aan de ene kant zien we dat bedrijven geen werk meer hebben voor hun personeel. Aan de andere kant zien we dat bedrijven, vooral juist in de agrisector, dringend op zoek zijn naar mensen. Het is goed dat bedrijven de handen ineen slaan. Waar nodig zullen we daarin ondersteunen en coördineren, als Zeeuwse overheden gezamenlijk.”

Geïnteresseerden die op zoek zijn naar een tijdelijk baan in de land- of tuinbouw in Zeeland kunnen zich melden bij Kasgroeit, AB Werkt Zuid Nederland, De Jager Detachering, Apex Uitzendorganisatie, en de Zeeuwse Vacaturebank.