FOK! Wat een weer: kleine veranderingen

Gegroet!  

Ook gisteren was het wederom zonnig. In het zuidoosten werd het zelfs 16 graden. Daar gaat vanaf zondag de helft vanaf. Jawel. Op de Wadden was het een graad of 10 en daar gaan er maar 2 graden vanaf. Kortom, de temperaturen gaan flink omlaag. Er steekt vanaf zondag ook een uitermate frisse noordenwind op en dat maakt het er zeker niet aangenamer op. Wel blijft het op veel plaatsen droog. Maandag zou er een enkel buitje kunnen vallen, maar de berekeningen laten slechts op een enkele plaats een paar tienden van mm toe. Ik denk dat het veruit op de meeste plaatsen droog blijft.

Het echt slechte weer vonden we gisteren in het Middellandse Zeegebied. Een depressie ligt daar vrijwel stil en leverde flink wat regen op in Italie en Griekenland. Lokaal kwam er ook onweer voor. Ook slecht is het aan de westkust van Noorwegen. Daar viel ook veel regen en waaide het hard.

Vandaag zien we in ons land dan kleine veranderingen optreden. In het zuiden en oosten blijft het nog lang vrij zonnig, maar in de noordwestelijke helft van het land komt er geleidelijk meer bewolking opzetten en gaat de zon steeds vaker schuil. Dat zien we ook aan de temperaturen. Nog maar 8 graden onder de bewolking tot nog zo'n 15 graden in de zonnige gebieden. Er blijft een stevige noordoostenwind waaien.

Fijn weekend!  

Meer weer op FOK!

Zonopkomst nabij Barneveld (Foto: Charged)
Een fraaie zonsopkomst nabij Barneveld. (Foto:Charged)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.