Caldas en Annan blijven tot en met Tokio bondscoaches hockey

Max Caldas en Alyson Annan blijven tot en met de Spelen van Tokio 2021 de bondscoaches van respectievelijk de Oranje hockeyheren en de Oranje hockeydames. De KNHB heeft de arbeidsovereenkomsten met beide bondscoaches, die per 1 december 2020 afliepen, verlengd.

De einddatum van de nieuwe contracten is nog niet bekend. Het IOC besloot eerder deze week de Olympische Spelen in verband met het coronavirus naar volgend jaar te verplaatsen, maar het Internationaal Olympisch Comité heeft nog geen nieuwe datum vastgesteld.

De verlenging van het contract van Caldas komt enkele weken nadat de coach bekend had gemaakt dat hij na Tokio 2020 zou opstappen. Hij was na tien jaar in dienst bij de hockeybond – Caldas coachte eerder de Oranje Dames – en was toe aan een nieuwe uitdaging. Van Annan is niet bekend of ze na Tokio door wilde bij de bond.

Na het besluit van het IOC is Jeroen Bijl, technisch directeur KNHB, direct met beide bondscoaches in gesprek gegaan. ‘Met zowel het Nederlands Elftal Dames als Heren waren we naar tevredenheid in voorbereiding op Tokio 2020’, zegt Bijl. ‘Beide teams zijn erbij gebaat de ingeslagen weg onder leiding van Alyson en Max voort te zetten. De overeenkomsten met beide bondscoaches hebben we daarom verlengd tot en met de Olympische Spelen in Tokio, ongeacht de data waarop de Spelen in 2021 worden gehouden.’

Nu de contractverleningen met Annan en Caldas zijn geregeld, gaat de KNHB kijken ‘wat dit voor de staf betekent’, laat Bijl desgevraagd weten. Een uitdaging ligt in ieder geval bij de staf van Caldas. Daar is Rick Mathijssen nu de full time assistent van Caldas, maar de Amsterdamse coach heeft onlangs een contract voor de komende twee seizoenen getekend bij de mannen van Bloemendaal.