Man die agent knockout sloeg mag rechtszaak in vrijheid afwachten

De rechtbank in Rotterdam heeft vandaag beslist dat de man die wordt verdacht van het slaan van een agent, verder in vrijheid de behandeling van zijn strafzaak mag afwachten. De advocaat van de verdachte had daar om gevraagd.

De verdachte in deze zaak zit al bijna 6 maanden in voorlopige hechtenis. De rechtbank is tot de beslissing gekomen dat de voorlopige hechtenis van de verdachte wordt geschorst gelet op de persoonlijke belangen van de verdachte.

Begeleid wonen en andere voorwaarden
De verdachte moet zich laten behandelen voor zijn gedragsproblematiek door zijn verstandelijke beperking. De reclassering moet daarvoor de meest geschikte instelling uitzoeken.

De verdachte gaat verblijven in een begeleid wonen situatie waar hij zich moet houden aan de aanwijzingen die daar gelden. Ook mag hij geen drugs gebruiken en wordt daar op gecontroleerd. Verder geldt een meldplicht bij de reclassering.

De schorsing gaat in op maandag 30 maart 2020 om 10.00 uur. Er is nog geen zicht op een datum van de inhoudelijke behandeling in deze zaak.