Wereld- en olympisch shorttrackkampioen trekt broek omlaag: jaar cel

Shorttracker Lim Hyo-jun zat al in de problemen, maar nu is het helemaal raak: de 23-jarige Zuid-Koreaan is veroordeeld tot een jaar celstraf en twee jaar voorwaardelijk, nadat hij vorig jaar de broek van een jonge teamgenoot omlaag trok.

Tijdens een trainingskamp in juni vorig jaar waren de sporters bezig met klimtrainingen. Lim leek het een geinig idee om bij een van de junioren de broek omlaag te trekken, waarbij diens jongeheer blootgesteld werd aan de andere aanwezigen. "Als dat per ongeluk gebeurt, wat mogelijk is, trek je de broek gelijk weer omhoog of verontschuldig je je op z'n minst, maar terwijl het slachtoffer weg rende riep Lim hem op pesterige wijze na", aldus de advocaat van het niet genoemde slachtoffer.

Lim zelf gaf toe dat het voorval plaats had gevonden, maar volgens hem was er zeker geen sprake van een bewuste actie om iemand voor lul te zetten of te pesten. Toch werd hij al gelijk voor een jaar uit het nationale team gezet en daar komt nu dus zelfs een forse celstraf bij wegens aanranding.

Lim is één van de grote mannen in het shorttrack. In 2018 won hij in Pyeongchang voor eigen publiek olympisch goud (1500m) en brons (500m), vorig jaar schitterde hij op fenomenale wijze op het WK in Sofia: goud op de 1000, 1500 en 3000 meter, goud in het allroundklassement en goud op de aflossing.