Real Madriz wint eindelijk, ruime zege Juventus

Op de Wit-Russische ijshockeycompetitie na ligt zo ongeveer de hele sportwereld op z'n gat, maar er rolt nog ergens een bal. Niet in Congo, niet op de Turks en Caicos-eilanden - we hebben het gecheckt - en niet in de Kazachstaanse vrouwencompetitie, maar wél in Nicaragua. Waarom we daar nog niks over gehoord hebben is natuurlijk een raadsel, dus werpen we een blik op het Centraal-Amerikaanse land, bekend van, nou ja, dat moet je zelf even bedenken.

Woensdagavond speelde Real Madriz, de nummer acht van de Clausura, tegen Municipal Jalapa, de nummer vijf. Real had al vier wedstrijden verloren en vooral de uitglijder in de beker tegen het vorig seizoen gedegradeerde UNAM Managua was natuurlijk erg pijnlijk.

Eindelijk konden de fans van Los Somoteños echter weer eens juichen, want in het Estadio Solidaridad Augusto Cesar Mendoza werden de bezoekers met 1-0 over de knie gelegd. Real Madriz speelt overigens in Somoto, waar de Nicaraguaanse rosquillas vandaan komen, een snack gemaakt met onder meer maismeel en suiker. Ook kun je in de buurt de Somoto Canyon bewonderen, pak je zo toch even mee.

Ook Juventus wint
Juventus Managua was ooit kampioen, maar degradeerde en kwam in 2011 terug. Sindsdien speelt de hoofdstedelijke club op het hoogste niveau, ondanks een financiële crisis in 2014. Zondagavond verloor de ploeg op bezoek bij de stadsrivalen van Managua, een 4-2 uitglijder tegen de kampioen van de Apertura.

Woensdag was het feest: Walter Ferretti, ook weer een stadsgenoot, werd met 4-1 geklopt. Die wedstrijd werd naar verluidt in Masaya gespeeld, waarom is niet helemaal duidelijk. Masaya is dan weer een zusterstad van Belo Horizonte, Leicester en, daar komt het, Nijmegen! Verder heeft het een vulkaan, een meer en heet het de Stad van de Bloemen, dus dat weten we nu ook weer.