Levelcap-verhoging en Mayhem Mode 2.0 voor Borderlands 3

Gearbox heeft de zesde aflevering van The Borderlands Show online gezet. In de aflevering zit een exclusieve Let's Play van de nieuwe campaign add-on van Borderlands 3 - Guns, Love, and Tentacles: The Marriage of Wainwright & Hammerlock.

Met Guns, Love, and Tentacles, die op donderdag 26 maart wordt uitgebracht, geeft Gearbox de hosts Greg Miller en Fran Mirabella uitgebreid de tijd om het eerste uur van de campaign add-on te spelen. De resulterende Let's Play laat onder andere nieuwe details over verhaallijnen, vijandelijke types en unieke loot zien. Daarnaast horen we nieuwe details over de verhoging van de level cap, een nieuw ECHOcast Extension-evenement, de aanstaande Mayhem Mode 2.0 update en meer.

Aanstaande donderdag komen er ook twee gratis updates voor alle spelers in de vorm van de volgende Borderlands 3 Level Cap Increase en een nieuwe ECHOcast Twitch Extension-evenement. Vanaf donderdag zal de nieuwe maximum Vault Hunter level 57 zijn, in plaats van level 53. Dit biedt je de mogelijkheid om vier extra skill points te verdienen en om je met twee capstone abilities in een keer uit te rusten. Voor streaming fans zal het nieuwe Moxxtail ECHOcast Twitch Extension evenement de mogelijkheid bieden om te interactie te hebben met je favoriete streamers en om ze te supporten. Dit nieuwe evenement maakt gebruik van "Twitch Bits" - de premium currency van Twitch - en stelt kijkers in staat om samen cocktails te maken die de streamers zullen boosten wanneer deze in-game worden gebruikt.

Anthony Nicholson, het hoofd van de DLC producties van Gearbox Software, zie je ook in de aflevering om twee gratis content updates te bespreken die in april naar Borderlands 3 komen: Mayhem Mode 2.0 en het Revenge of the Cartels seizoens-evenement. Nicholson ging verder in op de details die vorige maand tijdens PAX East bekend zijn gemaakt, waaronder veranderingen in de user interface, bijkomende Mayhem modifiers en een nieuw weapon drop-systeem voor de Mayhem-modus.

Voor Revenge of the Cartels deelt Nicholson de allereerste details met ons. Maurice komt terug om spelers cartel operatives in de Borderlands te laten uitschakelen. Wanneer je voldoet aan Maurice's quota, zal hij je naar de Mansion sturen: een nieuwe locatie waar je in een boss battle terechtkomt. Doordat je voor drie verschillende partijen kan spelen, verandert het gevecht dat je in dit gebied te wachten staan echter iedere keer dat je speelt. Het evenement zal zes weken duren maar kan tijdens deze periode stopgezet of verlengd worden, afhankelijk van de feedback van fans.