Opsporing Verzocht: Diefstal van mondkapjes

Terwijl het coronavirus het land rondwaart en de zorg alle beschermende middelen kan gebruiken die er zijn, slaan criminelen toch hun slag. In een Puttens gezondheidscentrum werd vorige week ingebroken en ging de dader(s) er met onder meer 130 mondkapjes vandoor. In Opsporing Verzocht is er dinsdagavond aandacht voor deze inbraak.

Een medewerker van de thuiszorginstantie merkte donderdagochtend 19 maart dat er was ingebroken. De dader(s) nam vele mondkapjes en flessen desinfecterende gel mee. De gedupeerde instantie moest vervolgens naarstig op zoek naar nieuwe mondkapjes, zodat hun eigen zorgverleners beschermd hun werk konden doen. ´Verschrikkelijk dat dit juist in deze tijden gebeurt´, vertelt Jan Thijs van Hemmen van Team Opsporingscommunicatie. ´Om de daders te pakken, roepen we de hulp van het publiek in. Misschien zijn er mensen die in de nacht van 18 op 19 maart iets vreemds hebben gezien in de buurt van het gezondheidscentrum aan de Engweg. Mogelijk zijn er mensen die in de omgeving bewakingscamera´s hebben hangen. Die beelden kunnen ons helpen bij het onderzoek.´ 

Opsporing Verzocht zal er vanavond net als vorige week anders uitzien dan kijkers gewend zijn. Ook door de politie en de programmamakers zijn maatregelen rond het virus genomen. Zo is er geen belpanel in de studio aanwezig. Tijdens de uitzending zullen de belpanelleden op afstand bereikbaar zijn. Er zijn geen reconstructies of slachtofferinterviews opgenomen. Er wordt gekeken of interviews op alternatieve manieren kunnen worden opgenomen, bijvoorbeeld via Skype.