Van der Poel: "Moet kiezen tussen de Olympische Spelen en een grote ronde"

Nu definitief duidelijk is geworden dat de Olympische Spelen naar volgend jaar worden uitgesteld beginnen de sporters na te denken over de implicaties voor het sportjaar 2021. Zo was Mathieu van der Poel van plan om zich in aanloop naar de Spelen helemaal te richten op mountainbiken en daarna zou hij zijn vizier richten op het rijden van een grote ronde, dat plan komt nu in de knoop.

"Het is een erg jammerlijke, maar wel begrijpelijke beslissing", aldus Van der Poel, zo lezen we op Sportwereld.be. "De gezondheid gaat voor. Anderzijds blijf ik toch met een rotgevoel achter. Vier jaar geleden hebben we een plan opgemaakt richting de Spelen van Tokio, en dat plan valt nu eigenlijk in het water."

"Het is mentaal niet gemakkelijk als je daar al vier jaar mee bezig bent, maar dat is voor iedereen wel het geval die op lange termijn heeft toegewerkt naar een doel in deze periode. Voorlopig is er ook weinig duidelijkheid wanneer we weer aan koersen toe zijn. Ik blijf voorlopig bezig, maar een echt plan maken lukt uiteraard niet", aldus de wielrenner.

Van der Poel hoopt komende zomer weer te fietsen in wedstrijdverband. "Ik hoop bijvoorbeeld wel dat het WK mountainbiken in Albstadt (26 tot 28 juni, red) doorgaat zoals voorzien."

De Nederlander weet nog niet zeker hoe zijn plannen er voor volgend jaar uit zullen zien. "Wat de Olympische Spelen in 2021 betreft? Het is moeilijk om vooruit te blikken, het is in de eerste plaats afwachten wanneer ze de Spelen zullen laten doorgaan. Ikzelf hoop op dezelfde periode, zodat ik eerst de klassieke campagne kan afwerken, zoals dat nu ook gepland was. Enig nadeel is dat ik dan misschien zou moeten kiezen tussen de Olympische Spelen en een grote ronde. Maar dat ik voorlopig blijf mountainbiken, is wel zeker. De rest zien we later wel."

Van der Poel: "Moet kiezen tussen de Olympische Spelen en een grote ronde" (Pro Shots / George Deswijzen)
Van der Poel: "Moet kiezen tussen de Olympische Spelen en een grote ronde" (Pro Shots / George Deswijzen)