Trump onverminderd populair tijdens crisis

Degenen die hun nieuws via Twitter binnenkrijgen en tijdens de lock-down gniffelend achter hun telefoontje zitten om de Amerikaanse president Trump belachelijk te maken om zijn aanpak tijdens de coronavirustragedie, zullen verbaasd opkijken nu inmiddels de cijfers toch ruim voor 'The Donald' beginnen te spreken.

Meerdere opiniepeilingen laten zien dat meer dan de helft van de Amerikanen achter de crisisbeslissingen van Trump staan. Zelfs befaamd Trump-criticaster CNN nemen we een keertje serieus, nu dit medium ook meldt dat Trump het verbazingwekkend goed doet.

Nadat de linkse media en politieke tegenstanders van Trump het Ruslandonderzoeks-debacle, het Stormy Daniels-verhaal, de hilarische Oekraïne-afzetprocedureblunder en dan natuurlijk het oeverloze gezeur om de belastingaangiftes van Trump gebruiken om de president af en aan te vallen, lijkt het coronavirus een nieuwe stok om de 'meest vrijgesproken president' mee te slaan.

Racist
Trump noemde het virus tijdens een persconferentie 'het Chinese virus', aangezien de oorsprong van de pandemie in China ligt. Toch was dat een doorn in het oog van vele, inmiddels werkloze, Hollywoodsterren die de uitspraak maar wat graag aanpakten om te deugen en vooral elkaar opriepen om  'solidair te zijn met alle etniciteiten op deze aardbol'.

Reddingspakket geblokkeerd door bizarre eisen Democratische Partij
Een honderden miljarden dollars omvattend coronavirusreddingspakket werd door de Democraten in de Amerikaanse Senaat tegengehouden. Alhoewel de Senaat een meerderheid aan Republikeinen bevat, bleven vijf van hen thuis in quarantaine waardoor de Democraten hun kans schoon zagen om vooral hun eigen partijpolitiek in het reddingspakket te stoppen. Met onder andere in de hoofdrol, wie anders dan, Nancy Pelosi.

Zo werd geëist dat er belastingverlaging voor wind- en zonne-energie in het wetsvoorstel werd gepropt. Hoe dat COVID-19 zou kunnen genezen werd niet duidelijk. Verder werd 35 miljoen dollar opzijgezet voor het John F. Kennedy School of Arts. Blijkbaar ook nodig voor COVID-19-bestrijding. Daarnaast moeten bedrijven die staatshulp krijgen, hun diversiteitscijfers openbaar maken, geholpen vliegmaatschappijen zijn daarna verplicht zich te conformeren aan emissieloos vliegen vanaf 2050, het uitdelen van mobiele telefoons aan mensen in de bijstand willen de Democraten ook graag en het minimumloon moet bij bedrijven die staatshulp krijgen omhoog naar vijftien dollar.

Een aantal cruciale punten om de pandemie te bestrijden zijn verder: verhoging van de pensioenen voor journalisten en studentenleningen worden kwijtgescholden. Bijna alle bovenstaande punten zijn eerder door Democraten ter stemming naar voren gebracht en nooit echt in werking gesteld. Blijkbaar proberen ze nu, met een pandemie als onderpand, deze ideeën toch door Trump te laten ondertekenen.

Hier ging Trump uiteraard niet mee akkoord en in de nacht van maandag op dinsdag is nogmaals zwaar onderhandeld over een uiteindelijk akkoord. De geruchten gaan dat er later dinsdag dan toch een financieel reddingspakket voor de Verenigde Staten klaarligt en de Amerikaanse beurzen veerden vroeg in de ochtend weer wat op.