COVID-19: Aan tafel!! Honig en Voedselbanken organiseren benefietavond

De voedselbanken hebben het zwaar. Mensen nemen de hamsterweken van de Albert Heijn iets te serieus, en de schappen raken sneller leeg dan nodig is. Hierdoor krijgen de voedselbanken ook minder vooraad binnen, waardoor de ruim 1 miljoen mensen die van de voedselbank afhankelijk zijn, ook minder te eten krijgen.

Daarom organiseren de voedselbanken en Honig nu een benefietavond om Nederland op te roepen te doneren zodat deze mensen geholpen kunnen worden. Iedereen kent de reclame's van Honig wel; die eindigen met de woorden 'aan tafel'. Nu het in deze periode niet mogelijk is om een fysieke benefietavond te organiseren, roept Honig op om op 26 maart om 18:00 uur vanaf je smartphone, tablet of laptop naar live-eet.nl te surfen en samen met Nederland aan tafel te gaan. Tijdens de avond kun je doneren via Tikkie en zo de Voedselbank helpen. 

Artiesten die onder meer zullen optreden zijn Claudia de Breij, Tim Knol, Hadewych Minis, Thomas Berge en Peter Heerschop. Hoe het programma er precies uit komt te zien is nog niet bekend. Wel is bekend dat Claudia de Breij sowieso twee liedjes zal zingen als ze durft, want ze is zo'n beetje de enige in Nederland met een piano die het nummer 'Mag ik dan bij jou' niet zelf kan spelen. Daarvoor gaat ze oefenen zo lezen we op live-eet.nl