Politie Barcelona onderbreekt orgie tijdens lockdown

In Nederland gaat iedereen lekker met zijn allen naar het bos of strand, maar in Spanje gaat het er tijdens de coronaperikelen wat heter aan toe. Acht personen zijn vrijdagavond in de Spaanse badplaats Barcelona gearresteerd. De groep was in hun gehuurde appartementje net lekker bezig met een orgie toen de politie binnen kwam vallen, na een tip van iemand die ook was uitgenodigd.

In Spanje geldt een nationale lockdown vanwege het wijdverspreide coronavirus en de uitgenodigde belde dan ook direct de politie en gaf de exacte tijd en plaats op van het seksfeest. Agenten in burger belden aan en werden van harte verwelkomd door de organisator, denkende dat de atletisch gebouwde politieagenten een verse lading deelnemers waren. Er waren in totaal ongeveer dertig mensen uitgenodigd.

Naast de acht personen werd er ook nog volop drugs gevonden: cocaïne, speed, crystal meth en ecstacy. De flat was voor een week gehuurd en de gearresteerde personen zullen ook veroordeeld worden voor het bezit van de drugs.

Het Spaanse Catalonië wordt geteisterd door het coronavirus en staat, in Spanje, op de tweede plaats met de meeste COVID19-slachtoffers (4200). Spanje staat wereldwijd op de vierde plaats van de twijfelachtige ranglijst met coronageïnfecteerden. In totaal is bij ruim 28.000 Spanjaarden het coronavirus gedetecteerd, waarvan er inmiddels ruim 1700 van zijn overleden. Daar staat tegenover dat ruim 2100 zieken inmiddels zijn hersteld.