Derde remise Giri op Kandidatentoernooi

Schaker Anish Giri is op het Kandidatentoernooi in Yekaterinburg voor de derde keer op een rij remise overeenkomen. In zijn vierde wedstrijd op het toernooi in Rusland leverde het duel met de Chinees Ding Liren geen winnaar op.

De afgelopen twee dagen deelde Giri, die tegen Ding met zwart speelde, ook al een punt met Maxime Vachier-Lagrave en Wang Hao. In zijn eerste partij had Giri (25) verloren van Ian Nepomniachtchi. Ook de andere drie wedstrijden uit de vierde ronde eindigden in remise. Dat gebeurde voor het eerst in Yekaterinburg.

Giri neemt het zondag met wit op tegen Fabiano Caruana, die na vier duels twee punten heeft. Giri heeft anderhalf punt en Nepomniachtchi, Vachier-Lagrave en Wang staan op 2,5 punt.

Het Kandidatentoernooi is een van de weinige sportevenementen die doorgang vindt tijdens de coronacrisis. Wereldschaakbond FIDE heeft besloten het toernooi door te laten gaan, mede omdat het om een zeer beperkt aantal deelnemers gaat en Rusland nog niet zwaar getroffen is door het coronavirus. Er wordt geen publiek toegelaten tot de speelzaal en de media moeten zes meter afstand houden van de schakers. De winnaar van het toernooi mag eind van het jaar Magnus Carlsen uitdagen.