Tunahan Kuzu (DENK) stopt als fractievoorzitter

In goed overleg heeft Tunahan Kuzu het fractievoorzitterschap overgedragen aan Farid Azarkan. Tunahan Kuzu: “Het bouwen aan een politieke beweging die zowel in de Tweede Kamer als in het lokaal bestuur een boodschap heeft voor groepen die onvoldoende worden gehoord in de politiek is enerverend. De keerzijde voor mij als gezicht van DENK, is dat het een behoorlijke impact op mijn persoonlijke leven heeft."

Kuzu: "De afgelopen periode ben ik bij mezelf te rade gegaan of ik de energie en inzet die ik ten tijde van de oprichting van DENK en sinds de vorige landelijke campagne heb gehad opnieuw kon opbrengen. Of ik vervolgens in staat was om in een volgende periode met alles wat ik in me heb nog een keer meer dan alles kon geven. Het antwoord heb ik inmiddels gevonden en mijn besluit staat vast. Om mijn partij de ruimte te geven voor de zoektocht naar een nieuwe lijsttrekker, heb ik tevens besloten om het politiek leiderschap en het fractievoorzitterschap neer te leggen. Wel zal ik mijn werk als Tweede Kamerlid voort blijven zetten.”

Het fractievoorzitterschap wordt door Farid Azarkan overgenomen. “Uiteraard wil ik Tunahan bedanken voor de afgelopen jaren als politiek leider en fractievoorzitter. In deze bijzondere periode zal ik met alle energie het fractievoorzitterschap en politiek leiderschap uitvoeren en de idealen van onze beweging verder brengen.”, aldus Farid Azarkan.

DENK voorzitter Selçuk Öztürk: “Samen zijn we deze strijd begonnen om de stem van de ongehoorden te zijn. Dit heeft uiteindelijk geresulteerd in iets heel moois. Het geluid van DENK is niet meer weg te denken, zowel in de Tweede Kamer, in de steden en in de provincies. Tunahan heeft ontzettend veel gegeven om dit succes te behalen."