FOK! Wat een weer: zon!

Met uitzondering van het uiterste zuidoosten is het helder en droog. In het zuidoosten is het eerst bewolkt, de komende uren trekt ook hier de meeste bewolking weg. De minimumtemperatuur ligt tussen +2°C in het zuiden en -1°C in het noorden. De noordoostenwind is matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig, in het Waddengebied mogelijk krachtig, 6 Bft.

Overdag is het overwegend zonnig en droog. In het oosten ontstaan mogelijk enkele stapelwolken. De maximumtemperaturen variëren van 8°C in het noordoosten tot 10°C in het zuiden. De wind komt uit oost tot noordoost en is matig tot vrij krachtig, langs de kust en op het IJsselmeer krachtig, 6 Bft.

In de nacht naar zondag is het onbewolkt en de minimumtemperatuur wordt ongeveer 0°C, waarbij het in het noorden licht kan gaan vriezen. De oostenwind is matig, aan de kust en op het IJsselmeer (vrij) krachtig.

Zondag overdag schijnt de zon uitbundig. De maximumtemperatuur ligt rond 9°C, maar met de doorstaande oostenwind voelt het schraal aan. De oostenwind is matig, aan de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig. (Bron: KNMI)

Meer weer op FOK!

Interpretatie spotte een fraaie blauwe lucht met wat wolkjes.
Interpretatie spotte een fraaie blauwe lucht met wat wolkjes.

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.