Razer gaat mondkapjes maken in strijd tegen coronavirus

Steeds meer mensen komen met initiatieven tegen het coronavirus, en ook Razer draagt zijn steentje bij. De producent van onder andere toetsenborden, muizen en headsets gaat een aantal van zijn productielijnen aanpassen zodat er mondkapjes gemaakt kunnen worden voor verzorgend personeel.

Het initiatief werd aangekondigd door Razer CEO Min-Liang Tan op zijn facebookpagina. Volgens hem hebben medewerkers "dag en nacht gewerkt" om een aantal productielijnen om te schakelen van game-apparatuur naar mondkapjes. Razer wil 1 miljoen mondkapjes doneren voor gezondheidspersoneel over de hele wereld; de eerste lading gaat naar Singapore, waar niet geheel toevallig het hoofdkantoor van Razer voor de afdeling Zuidoost-Azië zich bevindt. 

Tan heeft gezegd dat mondkapjes de eerste stap zijn van zijn bedrijf in de strijd tegen het coronavirus. "We zijn bereid om extra tijd, middelen, moeite en talent te investeren in de strijd tegen covid-19", aldus de CEO. 

Razer is niet het enige technologiebedrijf dat vecht tegen het coronavirus. Nvidia heeft zijn gebruikers al opgeroepen om een deel van hun grafische kaarten in te zetten voor de wetenschap die bezig is het coronavirus te bestrijden, door de GPUs om te zetten in extra rekenkracht.

razer