Schotse Matthew McCombe nog steeds vermist; morgen opnieuw zoekactie

De Schotse Matthew, die sinds zaterdagochtend 14 maart vermist is, is ondanks diverse zoekacties nog niet gevonden. Het rechercheteam dat bezig is met zijn vermissing staat in nauw contact met zijn familie.

Op diverse locaties rondom de Amstel is al uitgebreid gezocht. De laatste beelden die van Matthew opgespoord zijn, zijn van 06.44 uur op de bewuste zaterdag van zijn verdwijning terwijl hij op de Berlagebrug in Amsterdam loopt. Hij liep aan de zijde van roeivereniging Nereus, in noordelijke richting. Hij draagt op dat moment dezelfde kleding als op de foto. De foto is van de lift uit het hotel van 14 maart.

Woensdag is er door het Landelijk Team Onderwater Zoekingen (LTOZ) van de Landelijke Eenheid met speciale onderwaterapparatuur gezocht in de Amstel. Donderdag is er opnieuw door de politie in- en rondom De Amstel gezocht, helaas zonder resultaat. De familie heeft samen met vrienden, de wijkagent en enkele tientallen vrijwilligers gezocht in een gedeelte van het gebied van de Watergraafsmeer. Dat leidde niet tot het aantreffen van Matthew.

Morgen zal er opnieuw een zoekactie met familie en vrijwilligers plaatsvinden.

Matthew McCombe - Afbeelding: Politie
Matthew McCombe - Afbeelding: Politie