Nacon kondigt WRC 9, WRC 10 en WRC 11 aan

Nacon en zijn ontwikkelstudio KT Racing kondigen de komst aan van WRC 9. De rallygame is tevens in ontwikkeling voor de Xbox Series X en PlayStation 5. Daarnaast maken ze bekend dat hun licentieovereenkomst met WRC Promoter tot 2022 is verlengd voor de ontwikkeling en uitgave van WRC 10 en WRC 11.

WRC 9 bevat een Career-mode met verbeterde gameplay-mechanics, nieuwe mogelijkheden om je team te upgraden, meer variatie in evenementen en een sterkere verbinding met wat de teams van het echte kampioenschap het hele jaar door doen.

Er zijn drie nieuwe evenementen aan de kalender zijn toegevoegd: de terugkeer van de Safari Rally in Kenia, Rally Japan met zijn smalle asfaltwegen en de landschappen van de rally van Nieuw-Zeeland, naast twee andere rally’s met compleet vernieuwde omgevingen. Fans kunnen ook racen met nieuwe klassieke wagens die hun stempel op de geschiedenis van de WRC hebben gezet.

Om het gedrag van bepaalde wagens te verbeteren en verfijnen, hebben de ontwikkelaars wederom de focus gelegd op het realisme van de auto-physics: inclusief ophanging, remmen en massa-overdracht. Door deze aandacht voor details worden de reacties van voertuigen getrouw gereproduceerd, op alle ondergronden en onder alle omstandigheden die ook het echte kampioenschap kent. De makers focussen dit keer ook op het geluid van de auto's.

WRC 9 komt op 3 september 2020 beschikbaar voor Xbox One, PlayStation 4 en pc, dit laatste via de Epic Games Store. De datums waarop deze game verschijnt voor Xbox Series X, PlayStation 5 en Nintendo Switch worden later bekendgemaakt.