COVID-19: Eurovisie Songfestival afgelast

Zoals zoveel evenementen is ook het Eurovisie Songfestival afgelast. De EBU (European Broadcasting Union) vond het onverantwoord om het evenment toch plaats te laten vinden. Zowel de organiserende partijen als de gemeente Rotterdam hebben begrip voor deze moeilijke, doch noodzakelijke, beslissing. 

Executive Producer Event Sietse Bakker: "Voor de artiesten uit 41 deelnemende landen, onze openings- en intervalacts die hun hart en ziel hebben gestoken in hun optreden. Voor de fans die ons altijd hebben gesteund en tot het laatste moment het vertrouwen bleven houden. En niet in de laatste plaats voor het fantastische team, dat de afgelopen maanden keihard heeft gewerkt om van deze 65ste editie een groot succes te maken. We begrijpen en delen die teleurstelling."

De organiserende organisaties NPO, NOS en AVRTOTROS laten verder nog weten dat: "In deze buitengewone tijden garanties niet zijn te geven. Maar het is zowel voor de EBU, als voor NPO/NOS/AVROTROS, als voor de Gemeente Rotterdam het meest logische scenario als het 65ste Eurovisie Songfestival op een ander moment alsnog in Nederland plaatsvindt. Wat ons betreft is én blijft Rotterdam de gaststad voor het eerstvolgende Eurovisie Songfestival en we zijn enorm trots dat Rotterdam bereid is deze rol ook in 2021 op zich te nemen. De komende periode zullen wij gebruiken om met elkaar in kaart te brengen hoe we dit samen voor elkaar kunnen krijgen."

De EBU, NPO/NOS/AVROTROS en de Gemeente Rotterdam blijven in gesprek over Rotterdam als gaststad van het 65ste Eurovisie Songfestival in 2021.

Afbeelding: Pixabay
Afbeelding: Pixabay