Spannende Cheltenham Gold Cup in laatste meters beslist

Er is in deze tijd logischerwijze niet al teveel nieuws te melden wat betreft sportwedstrijden, want die zijn allemaal afgelast. Daarom kijken we zo nu en dan even terug naar de afgelopen tijd, zoals in dit geval het weekeinde.

Zaterdag werd in het Engelse Cheltenham het hoogtepunt van het Cheltenham Festival gehouden, een van de grootste paardensportevenementen op aarde. Het hoogtepunt daarvan is de Cheltenham Gold Cup, die sinds 1924 - ijs en weder dienende - jaarlijks wordt gehouden en een lengte heeft van drie mijl en ruim 2,5 furlongs - gekke jongens, die Britten, dus wij noemen het gewoon 5294 meter.

De paarden en hun jockeys moeten 22 obstakels overwinnen, de minimale leeftijd voor de paarden is vijf jaar en de prijzenpot bedraagt bijna driekwart miljoen euro. Vorig jaar ging de winst naar Al Boum Photo, met de Ierse jockey Paul Townend op de rug. Dit jaar werd het een behoorlijk spannende race, dus wie nog iets aan sport wil zien kan hieronder nog een kleine zeven minuten genieten.

Cheltenham Gold Cup 2020