Geen Holland Heineken House in Tokio

Vanwege de ontwikkelingen rondom het coronavirus heeft de Nederlandse sportkoepel NOC*NSF in overleg met sponsor Heineken besloten dat er tijdens de Olympische Spelen in Tokio geen Holland Heineken House zal zijn. Ook het TeamNL Tokyo Center, waar het Holland House onderdeel van is, ontbreekt.

NOC*NSF geeft nu alle prioriteit aan het ondersteunen van de sporters die zich voorbereiden op deelname aan Tokio en Nederlandse sport in het algemeen om deze crisis te doorstaan. Het is niet mogelijk om de voorbereidingen uit te voeren.

Het is met grote teleurstelling dat wij hebben moeten besluiten de voorbereidingen op de TeamNL Expo en het TeamNL Tokyo Center met Holland Heineken House te staken”, aldus Gerard Dielessen, algemeen directeur NOC*NSF. “Vanwege de internationale ontwikkelingen van de verspreiding van het coronavirus is het niet mogelijk om de uitgebreide en noodzakelijke voorbereidingen voor de realisatie van dit Nederlandse huis in Tokio de komende tijd verder vorm te geven. Dat zou zeer spoedig tot onverantwoorde investeringen en werkzaamheden hebben geleid.”

“Alles is er nu op gericht om tot een succesvolle uitzending van TeamNL naar de Olympische en Paralympische Spelen van Tokio 2020 te komen. Wij zijn onze partner Heineken zeer dankbaar voor de samenwerking die er al vanaf 1992 is om tijdens Olympische Spelen telkens voor de sporters, hun familie, vrienden en supporters ver van huis een thuisbasis te creëren. Het is onze intentie om na Tokio 2020 deze draad weer op te pakken.”