Heel Noordrijn-Westfalen ook op slot

In heel Noordrijn-Westfalen gaat het openbare leven met ingang van vandaag plat. Alleen apotheken, supermarkten, drogisterijen en banken blijven open. Dit heeft de Landsregering besloten. Vanaf dinsdag zijn ook zwembaden, sportscholen en sauna's dicht. Daarnaast worden alle activiteiten bij sportclubs, muziekscholen en volkshogescholen verboden. 

Bibliotheken, restaurants, hotels en pensions mogen nog open blijven maar moeten wel aan strenge eisen voldoen om de verspreiding van het Covid-19 virus te voorkomen. Winkelcentra en outlets mogen alleen mensen toelaten die eerste levensbehoeften komen kopen. Ze moeten een streng toelatingsbeleid voeren zodat voorkomen wordt dat bijvoorbeeld scholieren er in groepen gaan rondhangen.

Minister-president van NRW Armin Laschet legt uit: "We moeten er in deze ernstige situatie voor zorgen dat iedereen kan beschikken over de noodzakelijke voorzieningen. Maar alle vrijetijdsactiviteiten en niet absoluut noodzakelijke sociale contacten moeten onvoorwaardelijk worden vermeden. Hoewel dat van veel mensen offers vraagt en een beperking betekent, is het nu belangrijk om ons sociale leven op een laag pitje te zetten, ter bescherming van ons allemaal."

Auto's in de rij voor een Coronatest drive-in in Duitsland
Auto's in de rij voor een Coronatest drive-in in Duitsland