COVID-19: Dorstige Belgen komen in Nederland zuipen

In België zijn vanwege de coronaviruspaniekperikelen alle café's en restaurants gesloten. Tot grote woede van grensbewoners komen de dorstige Belgen in Nederlandse kroegen hun feestjes vieren en hun Belgische coronavirus verspreiden.

"We komen hier wel vaker", zegt de Belg Stefaan Haerens in Sluis. "Maar nu zijn we toch speciaal naar Nederland gekomen omdat de zaken hier open zijn. Corona? Laat mij maar genieten van mijn frisse Chouffe. Volgende week is Nederland misschien aan de beurt en kunnen we nergens nog heen. We willen er hier gewoon nog een gezellige dag van maken. Want ik vrees dat het de komende weken gedaan zal zijn."

Het Belgische Europese parlementslid Kris Peeters vindt het allemaal de eigen schuld van de Nederlanders die het volgens hem 'niet serieus genoeg nemen'. Ook eist hij een strengere Europese coördinatie.

Nederlanders die thuis voor de ramen met mondkapje op en een stapel toiletpapier tot aan het plafond de intocht van feestende Belgen triest aanzien, duiken direct hun ontsmette telefoon op om via Twitter hun ongenoegen te doen.

"Mijn ouders wonen in Zeeuws-Vlaanderen, en mijn pa heeft 2 maanden ternauwernood een longontsteking overleefd... ik vind het doodeng", schrijft iemand.