Snowboardcrossers sluiten seizoen af mét wedstrijd

In deze tijd van doffe ellende wat sport betreft - alles wordt links en rechts geannuleerd wegens de COVID-19-dreiging - was het in het Zwitserse Veysonnaz vrijdag toch nog een beetje feest. Wel zonder publiek natuurlijk, maar de snowboardcrossers konden hun seizoen er in elk geval afsluiten met een wedstrijd en het was nog eens de geplande seizoensfinale ook.

Vrouwen
Nog voor de dames de eerste bocht bereikten lag de Tsjechische Eva Samkova al op haar rug. Belle Brockhoff nam vervolgens de leiding en de Australische leek er lange tijd met de winst vandoor te gaan. Toch opende Chloe Trespeuch de aanval en die actie van de Française zette de deur open voor de Italiaanse olympisch kampioene en kersvers World Cup-winnares Michela Moioli. De drie stevenden samen op de finish af en Moioli drukte haar board als eerste over de streep, voor Trespeuch en Brockhoff.

Mannen
Bij de start namen de Italiaan Lorenzo Sommariva en de Oostenrijker Alessandro Hämmerle de leiding - een mooi beeld, want juist die twee vochten om de eindwinst in de World Cup. Het ging er vrij hevig aan toe en daardoor kon Sommariva's landgenoot Omar Visintin onderdoor duiken. Hämmerle passeerde hem in de slotfase alsnog en pakte de winst én de eindzege in de World Cup, Visintin werd tweede en Sommariva moest zijn derde plek nog inleveren aan de Australiër Adam Dickson, die zo voor het eerst een World Cup-podium mocht betreden.

Glenn de Blois zat in de eerste ronde in de heat bij Visintin én Hämmerle, een schier onmogelijke opgave dus voor de Nederlander, die zijn seizoen daar dan ook beëindigd zag worden.