Duits, Engels voetbal stilgelegd, spelers besmet met coronavirus

Callum Hudson-Odoi is met het coronavirus besmet. De buitenspeler van Chelsea is de eerste speler in de Engelse Premier League die positief is getest. De selectie van Chelsea zit in quarantaine.

Vandaag komen de clubs uit de Premier League voor een spoedoverleg bij elkaar omdat in Engeland, in tegenstelling tot in ons land, voetbalwedstrijden vooralsnog gewoon doorgaan.

De selectie van Arsenal zit sinds gisteren ook in quarantaine nadat bij coach Mikel Arteta het coronavirus werd vastgesteld.

Het Franse voetbal gaat dit weekend niet door vanwege het coronavirus. Dit werd vanmorgen bekendgemaakt.

Update 11:50 uur

De EFL heeft laten weten dat er voorlopig geen voetbal zal worden gespeeld in het Championship, de League One en League Two. Dat besluit is unaniem genomen door de 72 clubs uit de drie divisies. Momenteel hebben de twintig clubs uit de Premier League nog een video-vergadering, maar de kans is groot dat zij met hetzelfde bericht gaan komen.

Update 12:09 uur

Doelman Artur Boruc en vier medewerkers van de staf van Bournemouth gaan voorlopig in quarantine. Ze zijn nog niet positief getest op het coronavirus, maar hebben wel symptonen en worden daardoor per direct naar huis gestuurd.

Update 12:20 uur

Zoals verwacht heeft ook de Premier League besloten de competitie voorlopig stil te leggen. Tot en met 3 april zal er niet worden gevoetbald in Engeland. Ook in België en Portugal wordt er niet gevoetbald.

Update 12:48 uur

De Noorse voetbalbond is niet van plan de play-offwedstrijd voor het EK tegen Servië te spelen. Dat duel stond gepland voor 26 maart, en de UEFA wilde de wedstrijd zonder supporters spelen.

De Spaanse voetbalbond RFEF heeft de clubs in Spanje het advies gegeven groepstrainingen op te schorten en individuele programma's op te stellen. FC Barcelona liet al weten dat er voorlopig niet zal worden getraind.

Update 13:43 uur

De selectie en staf van FC Nürnberg gaan twee weken in quarantaine nadat verdediger Fabian Nürnberger positief is getest op het coronavirus. Nadat twee spelers van Hannover positief getest waren, ging de club uit de tweede Bundesliga zijn spelers en staf testen. Afgelopen weekend speelden Nürnberg en Hannover namelijk tegen elkaar.

Update 14:00 uur

In Duitsland wordt dit weekend gewoon gevoetbald in de Bundesliga. Bayern München-middenvelder Thiago Alcantara zegt dat hij geen begrip heeft voor het besluit van de Duitse voetbalbond.

Update 15:27 uur

De wedstrijd in de Bundesliga van komende maandag tussen Werder Bremen en Bayer Leverkusen is afgelast. De wedstrijd zou gespeeld worden zonder publiek. De verwachting is dat er tussen de 2000 en 3000 fans zich bij het stadion zouden verzamelen. Evenementen met meer dan 1000 mensen zijn verboden vanwege de uitbraak van het coronavirus.

Vanaf dinsdag wil Duitsland alle wedstrijden stilleggen in de Bundesliga. Dit weekend gaan de andere wedstrijden gewoon door, zonder publiek.

Update 16:25 uur

De Bundesliga heeft alsnog besloten de speelronde van dit weekend uit te stellen. Ook de wedstrijden in de tweede Bundesliga worden op een ander moment gespeeld.gaan niet door.

Update 18:50 uur

Bij Sampdoria zijn nog vier spelers besmet met het coronavirus. Het gaat om Omar Colley, Albin Ekdal, Antonino La Gumina en oud-Heerenveenspeler Morten Thorsby. Aanvaller Manolo Gabbiadini testte gisteren al positief op het virus. Ook de teamarts van Sapmpdoria, Amedeo Baldari, heeft het virus. De spelers en arts zijn in quarantaine geplaatst.

Update 20:27 uur

De Zwitserse voetbalcompetitie is tot eind april stilgelegd. De bond besloot vandaag de aanvankelijke termijn, tot eind maart, met een maand te verlengen.

Bij de Italiaanse voetalclub Fiorentina is een speler positief getest op het coronavirus. Het gaat om de Serviër Dusan Vlahovic.