Fast & Furious 9 en A Quiet Place Part II uitgesteld

Eerst was het enkel James Bond. Toen kwam ook Peter Rabbit erbij. Maar vandaag regende het verplaatsingen in de agenda van Hollywood.

Grootste uitstel kwam in de vorm van Fast & Furious 9. Nadat eerder dit jaar de trailer in volle bombarie lanceerde, blijkt dat we nog lang moeten wachten op de idiote stunts van de familie van Vin Diesel. De film is direct uitgesteld tot april 2021. Dat betekent nog meer dan een jaar wachten. Eerder vandaag plaatste ook John Krasinski (regisseur) een bericht op Instagram dat is besloten om de release van A Quiet Place Part II vooralsnog uit te stellen.

Dit alles hangt natuurlijk samen met het Corona-virus. Het is niet ondenkbaar dat meer blockbusters de komende tijd gaan volgen. Hoewel de film bijna uit komt (en persvoorstellingen al zijn geweest) is het niet ondenkbaar dat Disney alsnog besluit om Mulan op een later moment uit te gaan brengen. Dit geldt ook voor het aanstaande Black Widow. Al deze verschuivingen kunnen impact hebben op de bredere filmkalender met effecten die we de komende jaren nog kunnen gaan merken.

a quiet place

Opvallend hierbij is dat The New Mutants al meerdere keren is uitgesteld. De film komt vooralsnog op 2 april uit in de VS. Vergeet echter niet dat de eerste trailer al in oktober 2017 uitkwam met een belofte om de film in 2018 uit te brengen. Na meerdere keren uitstel leek het erop dat de film nooit uit zou komen, totdat Disney na de overname van Fox ineens aankondigde de film toch uit te gaan brengen. De kans is groot dat dit echter opnieuw niet zal gebeuren.

Ondertussen zijn de bioscopen gewoon open, maar worden er slechts 100 man per zaal toegelaten. Als er meer films worden uitgesteld, houden we jullie hier op de hoogte!