Bonifazio sprint naar ritzege in vijfde etappe Parijs-Nice

Niccolò Bonifazio heeft de vijfde rit in Parijs-Nice gewonnen. De Italiaan van Direct Energie was na 227 kilometer de snelste in de massasprint. Maximilian Schachmann van Bora-hansgrohe blijft aan de leiding staan in het algemeen klassement.

Vrij snel vanuit de start ontstond er een kopgroep van vier. Jan Tratnik, Alexis Gougeard, Anthony Turgis en Ryan Mullen waren de namen in de kopgroep en uiteindelijk bleek Tratnik de sterkste van de kopgroep. De 30-jarige Sloveen loste op acht kilometer zijn laatste medevluchter Gougeard en had nog een halve minuut voorsprong.

Tratnik had nog een halve minuut voorsprong op een jagend peloton en bij het ingaan van de laatste kilometer had hij nog een handvol seconden voorsprong, maar uiteindelijk was dat niet voldoende voor de winst. In de laatste vijftig meter werd hij voorbijgereden door het peloton en Niccolo Bonifazio wist de sprint overtuigend te winnen, voor Iván García Cortina die de derde etappe wist te winnen. Peter Sagan legde beslag op de derde plaats.

In het algemeen klassement veranderde er niks en daardoor blijft Maximilian Schachmann aan de leiding. Vanaf vrijdag zijn de massasprinten voorbij en trekken de renners de heuvels in.