COVID-19 beŽindigt ook seizoen alpineskiŽrs, Kilde kampioen

Ook voor de heren alpineskiërs zit het World Cup-seizoen erop. Na het afgelasten van de finales in het Italiaanse Cortina d'Ampezzo volgende week zouden de slalom en reuzenslalom in Kranjska Gora komend weekeinde de boel afsluiten, maar ook die gaan niet door.

Nadat al besloten werd dat er geen publiek naar de wedstrijden mocht komen, heeft de Sloveense organisatie donderdag bekendgemaakt dat het hele evenement geschrapt wordt, waarmee het seizoen dus voorbij is. Aleksander Aamodt Kilde sluit de winter zo voor het eerst af als World Cup-kampioen, nadat de na vorig seizoen gestopte Marcel Hirscher maar liefst acht jaar op rij de beste was.

Kilde won opvallend genoeg maar één wedstrijd, alleen de super-G in Saalbach-Hinterglemm een maand geleden. Verder werd hij ook nog vijf keer tweede en één keer derde, terwijl hij op drie disciplines in de top-4 eindigde: tweede op de alpinecombinatie, derde op de super-G en vierde op de afdaling.

Concurrent Alexis Pinturault uit Frankrijk had de wedstrijden in Kranjska Gora aangemerkt als zijn laatste kans op de eindwinst, hij is op de technische disciplines immers beter dan Kilde. Op de reuzenslalom sluit de Fransman de winter als tweede af, op de alpinecombinatie pakt hij de kristallen bokaal. De Noor Henrik Kristoffersen, derde in de algemene eindstand, wint de eindklassementen op beide technische disciplines, waarop Pinturault (reuzenslalom) en diens landgenoot Clement Noël (slalom) nu nipt tekort komen.