NBA-seizoen stilgelegd, sterspeler positief op COVID-19

De gevolgen van het coronavirus SARS-CoV-2 voor de sportwereld beginnen redelijk uit de klauwen te klopen. Links en rechts wordt van alles afgelast en nu is ook de NBA er voorlopig aan: de competitie wordt tot nader order stilgelegd, zo heeft men bekendgemaakt.

Woensdagavond zouden de Utah Jazz en Oklahoma City Thunder tegen elkaar spelen, maar kort voor het begin werd de wedstrijd uitgesteld en een kleine drie kwartier later zelfs geheel afgelast. Uiteindelijk bleek dat een van de Jazz-spelers positief getest heeft op het coronavirus en de daardoor veroorzaakte ziekte COVID-19, naar alle waarschijnlijkheid gaat het om de Franse center Rudy Gobert.

Saillant detail is overigens dat enkele dagen eerder, tijdens een persconferentie, uitgerekend Gobert het een goed idee vond om de draak te steken met het coronavirus en even alle microfoons aan te tikken - het is mogelijk dat het virus zijn verstandelijke vermogens op dat moment al aantastte dus. Gobert was overigens niet aanwezig bij de afgelaste wedstrijd van woensdag, want hij voelde zich niet goed.

De NBA heeft aangekondigd dat men de onderbreking zal gebruiken om de volgende stappen te bepalen.