Atlťtico schakelt titelhouder Liverpool uit na verlenging; Paris Saint-Germain ook naar laatste acht

Atlético Madrid heeft zich na een doelpuntrijke verlenging ten koste van Liverpool geplaatst voor de kwartfinales van de Champions League. Atlético won na verlengingen met 3-2 van Liverpool, nadat het in Madrid ook al met 1-0 had gewonnen.

Een verlenging was noodzakelijk omdat het na negentig minuten 1-0 voor Liverpool stond. De titelverdediger kwam vlak voor rust op 1-0 dankzij een doelpunt van Georgino Wijnaldum. Liverpool bleef zoeken naar de 2-0 maar steeds stuitte de thuisploeg op een uitstekende keepende uitstekende keepende Jan Oblak.

Saúl leek Atlético Madrid in de slotseconden van de reguliere speeltijd naar de kwartfinales te koppen. De middenvelder kopte raak en er werd al volop gejuicht, maar hij deed dat ook buitenspelpositie.

Verlengingen waren noodzakelijk en in die verlengingen maakte Liverpool al snel de 2-0. Roberto Firmino was de maker van het doelpunt, nadat zijn eerste inzet nog op de paal belandde. Lang kon Liverpool niet genieten van de voorsprong. Liverpool-doelman Adrián, die de geblesseerde eerste keeper Alisson Becker verving, leverde de bal in bij Joao Felix. De Portugees gaf mee aan invaller Marcos Llorente, die met fraai afrondde in de verre hoek.

Daarmee stond Atlético over twee wedstrijden op 2-2 én had het een belangrijk uitdoelpunt in handen.

Liverpool moest weer op zoek naar een nieuwe treffer. Maar het was opnieuw invaller Llorente die doel trof voor de uitploeg. In de tweede helft van de verlengingen moest titelverdediger Liverpool er nu twee maken. De thuisploeg bleef aanvallen, maar een comeback zat er niet meer in voor de thuisploeg en in blessuretijd wist Atlético in blessuretijd nog de 2-3 te maken via Álvara Morata.

Paris Saint-Germain
Paris Saint-Germain heeft eindelijk weer eens de laatste acht bereikt in de Champions League. De Franse ploeg won in de return met 2-0 van Borussia Dortmund. Dat was na de nederlaag van 2-1 drie weken geleden in Duitsland genoeg om de kwartfinales te halen. In de voorgaande drie seizoenen werd Paris SG steeds in de achtste finales uitgeschakeld.