Kragh Andersen wint tijdrit Parijs-Nice voor klassementsleider Schachmann

Søren Kragh Andersen heeft de individuele tijdrit in Parijs-Nice gewonnen. De Deen was over 15,1 kilometer zes seconden sneller dan klassementsleider Maximilian Schachmann, die daarmee zijn leiderspositie verstevigt.

Halverwege de tijdrit had Thomas de Gendt de snelste tijd neergezet. De Belg mocht even dromen van de tijdritzege in Parijs-Nice, maar Kasper Asgreen was net wat sneller dan De Gendt. Asgreen mocht niet lang genieten van zijn toptijd, want het was Søren Kragh Andersen die maar liefst twaalf seconden sneller dan zijn landgenoot.

Even leek het erop dat Maximilian Schachmann de tijdritzege zou pakken. De klassementsleider was bij het eerste en enige tussenpunt de snelste, maar in het tweede deel van de tijdrit moest hij tijd toegeven op de renner van Sunweb. Schachmann zou in de tijdrit uiteindelijk zes seconden toegeven op Kragh Andersen.

In het klassement verstevigde Schachmann wel zijn leiderstrui. Hij heeft nu al een kleine minuut voorsprong op de nieuwe nummer twee Kragh Andersen, die maar liefst door zijn sterke tijdrit zeventien plaatsten wist te stijgen in het algemeen klassement.