RB Leipzig voor het eerst kwartfinalist Champions League na makkelijke zege op Tottenham

RB Leipzig heeft zich voor het eerst in de nog jonge clubgeschiedenis geplaatst voor de kwartfinales van de Champions League. De Duitse ploeg had de heenwedstrijd al met 1-0 gewonnen en in eigen huis won RB Leipzig met 3-0 van Tottenham Hotspur.

Het duel tussen RB Leipzig en Tottenham Hotspur zou nooit spannend worden. Na twintig minuten spelen stond Leipzig al met 2-0 voor door twee doelpunten van aanvoerder Marcel Sabitzer. Vlak voor het tweede doelpunt van Sabitzer werd er nog een doelpunt van Timo Werner afgekeurd vanwege buitenspel.

Tottenham, zonder de geblesseerde Steven Bergwijn, kon weinig kansen creëren. Het meeste gevaar was nog een afstandsschot van Giovani Lo Celso, maar Leipzig-keeper Peter Gulacsi wist die inzet te keren. In de tweede helft viel er weinig te beleven en in de slotfase maakte Emil Forsberg de 3-0 voor RB Leipzig wat tevens ook de eindstand zou zijn.