Moeder na 55 jaar herenigd met ontvoerde zoon

Het is inmiddels een goede anderhalve week geleden, maar omdat het zo'n mooi verhaaltje is gaan we toch nog even terug naar het Kentucky van eind februari. In Radcliff werd een moeder namelijk herenigd met haar zoon, die ze toch al enige tijd niet gezien had.

Jerry Barnett was in 1965 vijf jaar oud toen hij werd ontvoerd: een oppas, die toenmalige tienermoeder Anna-Mary niet heel goed kende, ging er met het jongetje vandoor en hij kwam nooit meer thuis. Een paar jaar later kwam het jongetje in pleeggezinnen terecht, nadat zijn ontvoerster hem in Delaware - waar hij 'Thomas' heette - achter had gelaten.

'Thomas' bouwde uiteindelijk wel een leven op en zijn zoon, Damon Parker, kwam er via een DNA-test achter dat hij niet alleen een neef, maar ook een oma in Kentucky had wonen. Zo kwam het balletje aan het rollen en de nu 60-jarige Jerry kon op bezoek gaan bij zijn uiteraard behoorlijk geëmotioneerde moeder.

"Ik was bang om de auto uit te komen", aldus Jerry. "Er waren zoveel mensen, ik dacht dat iemand me weer zou ontvoeren."