GarcŪa Cortina verrassend de snelste in derde rit Parijs-Nice

Ivan Garcia Cortina heeft de derde rit in Parijs-Nice gewonnen. De Spanjaard van Bahrein-McLaren won verrassend de massasprint, voor Peter Sagan en Andrea Pasqualon. Maximilian Schachmann kwam in het peloton binnen en blijft daarmee leider in het algemeen klassement.

Tom Devriendt was lange tijd de eenzame leider in de derde etappe in Parijs-Nice. De Belg van Circus-Wanty Gobert hield het tot 25 kilometer van de streep vol, waarna hij werd ingelopen. Nadat Devriendt was ingelopen werd er in het peloton ook nerveuzer gekoerst vanwege de wind.

Deceuninck-Quick-Step probeerde het op de kant te trekken, maar het zorgde niet voor de gewenste waaiers. Op zes kilometer kilometer van de streep was er nog een valpartij met daarbij Niki Terpstra. Ook Bryan Coquard lag erbij, maar de rest van de sprinters zaten nog wel mee van voren.

Sam Bennett, een van de favorieten voor de dagzege, kwam in de laatste honderden meters van de streep ten val. Door de valpartij kon ook Caleb Ewan zich niet mengen in de massasprint.

Ivan Garcia Cortina wist zich wel goed van voren te plaatsen. De Spanjaard ging als eerste de sprint aan en zag er niemand meer overheen komen. Peter Sagan moest genoegen nemen met een tweede plaats, voor Andrea Pasqualon. Cees Bol die bezig aan een sterke Parijs-Nice mengde zich ook in de massasprint, maar meer dan een vierde plaats zat er niet in voor de Nederlander van Sunweb.

In het algemeen klassement veranderde er niks, waardoor Maximilian Schachmann nog steeds aan de leiding. Woensdag staat de individuele tijdrit van 15 kilometer op het programma in Parijs-Nice.