NFL en 2K kondigen samenwerking aan

De National Football League (NFL) en 2K hebben vandaag een meerjarig partnerschap aangekondigd dat meerdere toekomstige videogames omvat. Het is voor het eerst sinds 2004 dat de partijen weer een samenwerking aan gaan, de eerste game verschijnt in 2021.

2K publiceerde eerder de NFL 2K-franchise, die liep van 1999 tot 2004 via het 2K Sports-label van het bedrijf. De samenwerking markeert de terugkeer van games met een American Football-thema naar 2K’s portfolio, evenals een uitbreiding van het gamesportfolio van de NFL. Financiële voorwaarden zijn niet bekendgemaakt.

De games zullen non-simulatie American Football-ervaringen worden. Hoewel specifieke gametitels, ontwikkelaars en releasedata op een later tijdstip worden aangekondigd, bevestigt 2K dat de projecten in vroege ontwikkeling zijn en vanaf het kalenderjaar 2021, tijdens het fiscale jaar 2022 van Take-Two, worden uitgebracht.

"De NFL is één van de meest succesvolle sportmerken ter wereld en staat bekend om het creëren van ongelooflijke entertainment voor fans", aldus David Ismailer, President van 2K. "We zijn verheugd een nieuwe samenwerking aan te gaan met de NFL in een partnerschap dat zich uitstrekt over meerdere videogames gericht op leuke, toegankelijke en sociale ervaringen. Het is opwindend om de expertise van 2K bij het creëren van bekroonde sportgames samen te brengen met de gerenommeerde status van de NFL als een entertainment- en sportorganisatie van wereldklasse."

"Het uitbreiden van de aanwezigheid van de NFL in de gamewereld is een focus geworden voor de League, omdat we de volgende generatie van onze fanbase willen laten groeien. Onze samenwerking met 2K nieuw leven inblazen was een natuurlijke stap in die inspanning", zei Joe Ruggiero, vice-president van consumentenproducten bij de NFL. "2K is een wereldwijde leider in sportvideogames, met een bewezen staat van dienst in het creëren van award winnende games. We kijken er daarom naar uit om in de toekomst meer te delen over de projecten waaraan we met hen werken."

Electronic Arts, de uitgever van NFL Madden-games, heeft aangegeven dat er niets veranderd voor hun NFL-samenwerking en we meer Madden-games mogen verwachten van hun gamestudio.

2K publiceert onder andere NBA 2K, WWE 2K, Borderlands, BioShock, Mafia, Sid Meier’s Civilization en XCOM.