Ontwikkelaar Planet Coaster werkt aan F1-management game

Frontier, de ontwikkelaar van succesvolle management sims zoals Planet Coaster en Planet Zoo, heeft een meerjarige licentie met de Formule 1 afgesloten om games te maken rondom de autosport. De Britse ontwikkelaar verwacht de eerste game in 2022 uit te kunnen brengen.

De eerste game is net zoals Planet Coaster en Planet Zoo een management-sim en komt tegelijktijdig uit wanneer het seizoen van de F1 van start gaat. Afhankelijk van de financiële resultaten volgen drie games rondom Formule 1, waarbij de laatste in 2025 moet uitkomen. De eerste game komt uit voor zowel pc als console.

Frontier heeft gehint dat ze in totaal vijf licenties hebben veroverd, waarvan de formule 1 de eerste is. De andere vier moeten nog bekend gemaakt worden, al is wel bekend dat één van de games rondom een nog bekend te maken licentie ook in 2022 op de planning staat.

De Formule 1 is niet de eerste franchise waar Frontier een game voor uitbrengt. In 2018 kwam Jurassic World Evolution uit, gebaseerd op de succesvolle filmserie.

Frontier1