3 tegen 1; politie zoekt getuigen gewelddadige straatroof

De politie zoekt getuigen van een straatroof afgelopen zondagochtend op de Zwaardslootseweg in Zoetermeer. Een 18-jarige man uit Zoetermeer werd hierbij mishandeld door drie verdachten.

Rond 04.30 uur fietste het 18-jarige slachtoffer naar huis toen drie jongens hem opeens van zijn fiets duwden en meerdere klappen gaven. Vervolgens beroofden zij onder bedreiging van een wapen de man van zijn geld en gingen er daarna vandoor in onbekende richting. Het 18-jarige slachtoffer liep bij de beroving letsel op en heeft inmiddels aangifte gedaan.

Het slachtoffer kon de volgende omschrijving geven van de verdachten: dader 1 was een een blanke man van circa 18 jaar oud en 1.85 meter lang. Hij droeg een rode jas en had een petje op. Dader 2 was een blanke man, eveneens rond de 18 jaar oud en ongeveer 1.80 meter lang. Hij droeg een zwarte met neongroene jas en had kort zwart haar. De laatste dader was volgens het slachtoffer een knul van 13 jaar, eveneens blank met een klein, gezet postuur. Hij reed op een fiets. 

De politie vraagt getuigen contact op te nemen via 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem.