UFC: gruwelblessure en gruwelpartij

In Nederland was het inmiddels al Internationale Vrouwendag en in Las Vegas waren twee vrouwen de partij van het jaar aan het vechten. In het strogewicht vochten kampioene Weili Zhang en uitdager Joanna Jedrzejczyk een ware oorlog over vijf ronden van vijf minuten uit. Een gevecht dat eindigde met een staande ovatie van de vijftienduizend aanwezigen in de T-Mobile Arena en UFC-directeur Dana White.

Zhang Weili vs Joanna Jedrzejczyk
Jedrzejczyk had zich het commentaar van White aangetrokken, die eerder in de week vond dat ze maar teveel tijd op het strand doorbracht in plaats van in de sportschool. In de gekooide octagon was JJ echter weer helemaal het beest dat in 2015 de kampioensgordel veroverde en daarna vijfmaal verdedigde.


Zhang vs JJ

De eerste titelverdediging van Zhang was direct een slachtveld. Menigeen twijfelde of de Chinese het geweld van JJ gedurende vijf ronden aan zou kunnen, maar die vraag is inmiddels beantwoord. Het enorme hoge tempo van de partij verveelde geen moment, mede door de rake klappen, harde low-kicks en het enorme incasseringsvermogen van beide dames.

De minuut rust tussen de rondes in was tekort om de hoogtepunten van die ronde te laten zien en voordat het publiek goed en wel doorhad dat de ronde al weer begonnen was, hadden de dames elkaar alweer bewerkt met keiharde klappen.


Zhang vs JJ

Een keiharde klap van Zhang op het voorhoofd van Jerdzejczyk zorgde voor een gruwelijk uitziende bloeduitstorting die naarmate de rondes vorderde alleen maar erger werd. Zhang's ogen werden dichter en dichter geslagen, maar het blessure van JJ baarde het meeste opzien.

"Je ziet mijn zwelling, ik voelde dit," zei Jedrzejczyk na het gevecht. "Vanaf de derde ronde had ik last van de zwelling. Het begon steeds meer gezwollen te worden. Maar goed, gefeliciteerd kampioen, ik ben blij dat we je een goed gevecht hebben kunnen geven."

Een harde dobber voor de jury, maar JJ had toch meer moeten doen om de titel van de Chinese af te nemen. JJ had meer rake klappen uitgedeeld, maar die van Weili zullen meer schade hebben toegebracht: Zhang mag thuis met het goud herstellen.

"Het was moeilijk met het coronavirus in mijn land, iedereen weet dat," zei een trotse en emotionele Zhang. "Het wordt veel beter, en ik hoop dat iedereen bij elkaar blijft en samen vecht tegen het coronavirus. We kunnen dit winnen. Ons land lijdt nu onder de tragedie, maar we vechten samen en winnen het."

Israel Adesanya vs Yoel Romero
FOK! it. Vijf ronden slaapverwekkend. Adesanya mag zijn titel behouden en tijdens zijn tweede titelverdediging hopelijk een pak slaag krijgen van Paolo Costa. 

Wil je meepraten over de UFC of MMA in het algemeen? Volg dan hier het FOK! MMA-forum!

Volledige uitslag UFC 248
Israel Adesanya verslaat Yoel Romero na jurybesluit (48-47 x2, 49-46)
Weili Zhang verslaat Joanna Jędrzejczyk  na jurybesluit (47-48, 48-47 x2)
Beneil Dariush verslaat Drakkar Klose na KO (stoten, ronde 2)
Neil Magny verslaat Jingliang Li na jurybesluit (30-27 x3)
Alex Oliveira verslaat Max Griffin na jurybesluit (28-29, 29-28 x2)
Sean O’Malley verslaat Jose Quinonez na TKO (stoten, ronde 1)
Mark Madsen verslaat Austin Hubbard na jurybesluit (29-28 x3)
Rodolfo Vieira verslaat Saparbek Safarov na opgave (verwurging, ronde 1)
Gerald Meerschaert verslaat Deron Winn na opgave (verwurging, ronde 3)
Giga Chikadze verslaat Jamall Emmers na jurybesluit (28-29, 29-28 x2)
Danaa Batgerel verslaat Guido Cannetti na KO (stoten, ronde 1)


Dariush slaat Klose KO