Uitslag Heracles Almelo - RKC

Heracles Almelo heeft zondagmiddag in een doelpuntrijk duel afgerekend met hekkensluiter RKC Waalwijk: 4-2. In Almelo kwam RKC op een 0-2 voorsprong, maar dat zou niet voldoende zijn voor een nieuwe zege.

Heracles begon prima aan de wedstrijd. Ze kregen in de zesde minuut een 'goedkope' penalty, maar die was niet besteed aan Cyriel Dessers. Orestis Kiomourtzoglou was dichtbij de 1-0 alleen zijn kopbal eindigde op de lat.

RKC profiteerde van de gemiste kansen van de thuisploeg. Clint Leemans wist wel een penalty te benutten en vlak voor het half uur kwamen de bezoekers op 0-2 via Anas Tahiri. Even leek het erop dat RKC een tweede overwinning op rij zou boeken, nadat het vorige week won van FC Utrecht, maar voor rust stond het alweer gelijk via doelpunten van Dario Van den Buijs en Silvester van der Water.

Vlak na rust lak na rust zette Van der Water het veel sterkere Heracles met zijn tweede van de middag op voorsprong, na een overstapje van Dessers. De thuisclub kreeg kans op kans om de score verder op te voeren, uiteindelijk was het Burgzorg die daar voor zorgde.