Moto3-coureur Arenas opent seizoen met winst, 100e GP-zege KTM

In Qatar is het nieuwe Grand Prix-seizoen in de motorsport begonnen. De MotoGP rijdt er niet, door de COVID-19-dreiging konden niet alle teams en coureurs afreizen naar Qatar, maar de Moto3 en Moto2 staan wel op het programma. De lichtste klasse opende het bal op het Losail International Circuit.

Met Tatsuki Suzuki, Raul Fernandez en Albert Arenas op de eerste rij werd het allereerste startseizoen van het nieuwe Grand Prix-jaar gegeven en het was de Japanse polesitter die de leiding pakte bij de start.

Suzuki viel in de eerste ronden toch wat terug, Arenas, Darryn Binder en Fernandez namen de touwtjes in handen. Dat zei dan weer niet zoveel: zoals het de Moto3 betaamt reed halverwege gewoon een uiterst grote groep vooraan, met regelmatig positiewisselingen op alle plekken.

In de laatste ronden begon men toch weer steeds iets agressiever te rijden, waarbij Gabriel Rodrigo en Binder als eersten de slotronde in reden. Een zege voor Binder viel echter in het water: de Zuid-Afrikaan werd aangetikt door Tony Arbolino en schoof bij het aanremmen van de eerste bocht onderuit.

Ook Jaume Masia en Ai Ogura kwamen ineens naar voren, net als Jeremy Alcoba. Arenas en John McPhee sloegen dan weer een klein gaatje en zij streden om de winst. Die ging naar Arenas, voor McPhee en Masia, die de rest van de achtervolgers achter zich hield.

De derde podiumplek ging uiteindelijk toch niet naar Masia: hij kwam in de laatste ronde buiten de baan en werd als straf één plek teruggezet, waardoor Ogura als derde eindigde. Voor KTM was de zege van Arenas ook een extra feestje waard: het was de 100e Grand Prix-zege voor het merk.