Moto2-coureur Bendsneyder naar P5 in kwalificatie Qatar

Motorcoureur Bo Bendsneyder is het Moto2-seizoen uitstekend begonnen. De net 21-jarige Nederlander reed zaterdag op het Losail International Circuit de vijfde tijd in de kwalificatie voor de Grand Prix van Qatar.

Bendsneyder gaf 0,274 seconden toe op Joe Roberts en Luca Marini, die dus exact dezelfde tijd noteerden. Roberts kreeg de poleposition, omdat zijn op één na snelste ronde beter was dan die van Marini. Op 0,107 seconden maakt Enea Bastianini de eerste startrij compleet.

Jorge Navarro was op zijn Speed Up op 0,180 seconden de snelste niet-Kalex-coureur en start naast Bendsneyder, die met plek vijf de beste kwalificatie uit zijn carrière reed. De tweede rij wordt gecompleteerd door de Australiër Remy Gardner.

In de Moto3 opende Tatsuki Suzuki het nieuwe seizoen met poleposition na een spannende strijd met Raul Fernandez. De Japanner bleek acht duizendsten van een seconde sneller dan de Spanjaard, die landgenoot Albert Arenas (+0,110) zondag naast zich heeft staan.

De wegens COVID-19 en het inreisverbod vanuit Italië MotoGP-loze racedag begint zondag met de warmups om 10.40 en 11.40 uur Nederlandse tijd, waarna om 14.20 uur de Moto3-race van start gaan. Om 16.00 uur is het dan de beurt aan de Moto2 om het weekeinde alweer af te sluiten.