Uitslag AZ - ADO Den Haag

AZ heeft in de Eredivisie de leiding van Ajax overgenomen. De Alkmaarders wonnen zojuist thuis van ADO met 4-0. Overigens kan Ajax straks weer op gelijke hoogte komen. De Amsterdammers spelen om kwart voor negen uit bij Heerenveen.

In het begin van de wedstrijd was het het verwachte beeld van de wedstrijd: ADO graafde zich in op eigen helft, AZ probeerde een gaatje te vinden. De thuisploeg kwam in de dertiende minuut op voorsprong.  Laurens De Bock trapte Dani de Wit in het strafschopgebied tegen de benen, en Higler wees naar de stip. Koopmeiners schoot de bal vervolgens onberispelijk in de hoek. Zes minuten later verdubbelden de Alkmaarders de voorsprong: Op aangeven van Idrissi ramde Wijndal de al hard en hoog achter doelman Koopmans. Ook na de 2-0 veranderde er weinig aan het wedstrijdbeeld. AZ was de betere ploeg maar gescoord werd er niet meer in de tweede helft.

Vlak na rust kreeg ADO zowaar een kansje. Summerville kon uithalen binnen de zestien, maar raakte de bal verkeerd. In de 60e minuut een grote kans op de 3-0. Wijndal haalde de achterlijn en leek de bal pan te leggen voor Boadu. Beugelsdijk was echter bij de les en voorkwam een treffer. De wedstrijd kabbelde daarna verder. AZ hoefde niet meer en ADO kon niet. In de 84e minuut was het toch nog raak. Koopmeiners scoorde zijn tweede van de avond uit een vrije trap die hij in de verre hoek schoot. Vlak voor tijd was het invaller Druijf die de 4-0 maakte en dat was ook de eindstand.

AZ

4 - 0

ADO Den Haag

13' Koopmeiners(pen)