IJzersterke Rus voor het eerst naar halve finale WTA-toernooi

Arantxa Rus blijft verrassen in Mexico. Ze heeft halve finales van het WTA-toernooi in Monterrey bereikt. De 29-jarige Zuid-Hollandse versloeg de als zesde geplaatste Zweedse Rebecca Peterson, de nummer 45 van de wereld, afgetekend met twee keer 6-1.

Rus speelde ijzersterk in de eerste set en wist bijna iedere bal terug te slaan, terwijl haar tegenstandster bij tijd en wijle slordig speelde. In de tweede set bleef de Zweedse de fouten maken, maar bleef de topfitte Rus secuur spelen en sloeg ze als het nodig was prachtige winners. In nog geen uur was de partij beslist. Voor Rus was het de zevende keer dat ze in de kwartfinales van een WTA-toernooi stond, maar pas de eerste keer dat ze die wist te overleven.

De tegenstandster van de Nederlandse nummer 76 van de wereld in het WTA-toernooi is Elina Svitolina, de nummer 1 van de plaatsingslijst en de nummer 7 van de wereld. De Oekraïense versloeg in de kwartfinale de Canadese Leylah Fernandez in twee sets: 6-4 en 7-5. De andere halve finale gaat tussen de de Tsjechische Marie Bouzkova en de Britse Johanna Konta.