Bowman oppermachtig in saaie NASCAR-race Fontana

Voor de NASCAR-fans keren we toch nog even terug naar zondag: de derde race van het seizoen in de Cup Series stond op het programma, de Auto Club 400 op de Auto Club Speedway in Fontana, Californië. Zondagavond rijden de heren in Phoenix, uiteraard ook weer live te zien op Ziggo Sport Racing.

Met veteraan Clint Bowyer en local hero en legende Jimmie Johnson op de eerste rij werd het groen gezwaaid en in de openingsfase nam Alex Bowman de leiding, voor Johnson, Ryan Blaney, Kurt Busch, Matt DiBenedetto en Bowyer. Bowman kwam in de stage verder niet meer in de problemen en pakte de stagewinst, ruim voor Blaney, Johnson en Aric Almirola.

De tweede stage was niet al te spannend, halverwege zorgde een klapband van Bowyer voor een eerste caution. Blaney had de touwtjes verder stevig in handen en reed naar zijn eerste stagewinst van het jaar, voor Bowman. Bij de pitstops nam Johnson de leiding over en met de grootheid zelf op kop konden we weer door voor het slotstuk van de race.

Na het nodige touwtrekken kwamen Bowman en Martin Truex naar voren als nieuwe leiders, waarbij eerstgenoemde een alsmaar groeiend gat sloeg - zeker nadat Truex bij de laatste pitstop tijd verloor wegens een niet goed functionerende wheel gun. Mooier maken dan het was kunnen we het niet: van spanning was geen enkele sprake en Bowman reed totaal onbedreigd naar de winst, zeker nadat Blaney's banden er compleet aan waren.

De volledige race. Deze níet aanklikken is een aanrader