Tirreno-Adriatico en Milaan-San Remo uitgesteld vanwege coronavirus

Nadat donderdag definitief werd besloten dat de mannen- en vrouwenkoers Strade Bianche geen doorgang zal vinden, heeft de organisatie vrijdag bekendgemaakt dat ook Milaan-San Remo en Tirreno-Adriatico niet doorgaan op de oorspronkelijke data vanwege het coronavirus.

De voorjaarsklassieker Milaan-San Remo zou zaterdag 21 maart worden verreden en de ronde Tirreno-Adriatico stond van woensdag 11 tot en met dinsdag 17 maart op het programma. RCS Sport, de organisatie van deze wedstrijden, hoopt samen met UCI een nieuwe datum te vinden voor de afgelaste wedstrijden.

De Italiaanse regering bepaalde woensdag al dat de komende maand alle sportevenementen zonder publiek moeten worden afgewerkt vanwege het coronavirus. De maatregel geldt zeker tot 3 april.

Parijs-Nice
Parijs-Nice gaat voorlopig wel door, al heeft de Franse WorldTour-wedstrijd te maken met veel afmeldingen door de ploegen. Eerder deze week meldden Astana, CCC, Mitchelton-Scott, Team Ineos en UAE Emirates zich al af en vandaag besloten ook Jumbo-Visma en Movistar om niet deel te nemen aan Parijs-Nice.