Trailers kijken: de bioscoopreleases van week 10

Een nieuwe Pixar-film, Daniel Radcliffe als gestoordeling en een ijskoude thriller. Er gaat voor ieder wat tofs deze week in de Nederlandse bioscopen draaien. Om je niet door die eindeloze lijst films te laten scrollen, hebben wij ze vast voor je op een rijtje gezet. 

Guns Akimbo

In deze keiharde actiefilm wordt de nerdy videogame-ontwikkelaar Miles onbedoeld deelnemer in een illegaal spel om leven en dood. Terwijl miljoenen mensen hem via de livestream volgen moet Miles zich in zijn eentje uit deze benarde positie zien te redden.

Onward

Pixar staat vrijwel altijd garant voor kwaliteit en ook deze keer worden de krachten letterlijk en figuurlijk niet gespaard. Onward vertelt het verhaal van twee broers die een magische staf in handen krijgen om hun overleden vader voor een dag weer te wekken. Wanneer dit gruwelijk misgaat moeten de broers op een expeditie.

The Invisible Man

Losjes gebaseerd op het boek van H.G. Wells. Cecilia komt uit een vreselijk relatie en komt er na een tijd achter dat ze achtervolgd wordt door een persoon die alleen zij kan zien. Van regisseur Leigh Wannell, die ook de eerste Saw-film schreef.

Richard Jewell

In 1996 vindt bewakingsagent Richard Jewell op de Olympische Spelen in Atlanta een bom in een rugzak. Hij waarschuwt alle diensten en voorkomt zo een aanslag. Jewell wordt aanvankelijk als een held gezien, maar dat verandert wanneer een journalist vragen begint te stellen bij zijn achtergrond. De onschuldige bewakingsagent verandert zo in de meest gehate man van het land. Van legendarische regisseur Clint Eastwood.

Mijn Rembrandt

In deze documentaire gaat regisseur Oeke Hoogendijk op zoek naar de verhalen achter de eigenaars van een Rembrandt. Verwacht vele prachtige schilderijen en aangrijpende verhalen. Maarten en Oopjen, de schilderijen waar zo veel over is gezegd, komen uiteraard ook voorbij.