Verplaatste sprintklassieker Drammen levert toch mooie finales op

In het Noorse Konnerud is de traditionele stadssprint van Drammen voor de langlaufers gehouden. Van een stadssprint was echter geen sprake en in Drammen was het ook niet: daar was niet genoeg sneeuw gevallen en dus moest men noodgedwongen uitwijken naar Konnerud, waar aan het begin van het seizoen ook het NK gehouden werd.

Vrouwen
Kristina Stavaas Skistad kwam zwaar ontgoocheld terug van het WK junioren in Duitsland, waar ze haar juniorenwereldtitel op de sprint kansloos kwijtraakte. De jonge Noorse maakte in Konnerud echter indruk en in de finale nam ze ook weer de leiding. Dit keer wist Nadine Fähndrich de grote Skistad te passeren en de Noorse batterij leek vervolgens op. Jonna Sundling en Linn Svahn kwamen hard het laatste rechte stuk op en Sundling wist daar nog voorbij Fähndrich naar de winst te sprinten, voor de Zwitserse en Svahn.

De vrouwenfinale

Mannen
Johannes Høsflot Klæbo was uiteraard weer de grote favoriet, maar de Noor had het lange tijd lastig: hij zat een beetje ingesloten tussen vier landgenoten en de Rus Alexander Bolshunov. In de slotfase van de finale opende Håvard Solaas Taugbøl de strijd pas echt en op het laatste rechte stuk was Klæbo toch een maat te groot. Taugbøl eindigde als tweede, voor Eirik Brandsdal, Sindre Bjørnestad Skar, Bolshunov en Erik Valnes.

De mannenfinale